Becuri LED vs becuri economice

Iti doresti sa economisesti mai mult? Nu stii cu ce anume sa incepi pentru a avea parte de mai mult bani pentru micile tale placeri? Stii ca poti face economie de bani folosind becuri LED?

Ei bine, poti incepe prin a economisi consumul de energie electrica. Iluminarea din casa ta este esentiala, dar nu este cazul sa consumi mai mult decat ai nevoie.

Becurile LED au devenit tot mai accesibile si datorita promovarii de care s-au bucurat de-a lungul timpului. Mai mult, acestea au castigat teren in fata celor economice. In cele de mai jos vei descoperi care sunt diferentele intre becurile LED si becurile economice.

Becuri LED vs becuri economice

Becuri LED vs becuri economice

Un bec normal cu o putere de 60 W echivaleaza cu un bec LED de 9.5 W, respective unul economic de 15 W.

Chiar daca un bec LED are avantajul consumului mai redus, pretul de achizitie este mult mai mare.

Mai exact un bec LED poate costa chiar si 40 de lei. Insa acest pret este dat de mai multi factori, inclusiv de producator, putere, etc.

In schimb, un bec economic este mai ieftin decat unul cu LED si mai scump decat unul clasic. In acest caz, acesta pare sa fie cel mai best-buy, considerand raportul pret/calitate/consum.

Becurile LED sunt mult mai durabile fata de becurile economice. Acestea din urma au o durata de viata de aproximativ 10.000 de ore, pe cand becurile LED au o durata de viata de 15.000 de ore.

Consumul mediu pe luna al unui bec LED este de 5.47 Lei, comparativ cu cel economic care este de 8.64 Lei. Acestea sunt costuri aproximative si s-a luat in calcul unilizarea becului pentru 4 ore pe zi, timp de o luna

Becurile LED sunt prietenoase cu mediul inconjurator deorece nu se supraincalzesc si nu conuma excesiv de multa energie electrica. Becurile economice pot emite radiatii ultraviolete in cazul in care stratul protector de interior al tuburilor este fisurat. Daca se intampla acest lucru, pot aparea arsuri pe piele in urma expunerii la lumina acestora.

Becurile LED sunt mult mai rezistente fata de cele economice la socuri, vibratii, umiditate sau alti factori externi. Ambele becuri au un cost minim de interinere si de inlocuire, fiind o solutie optima atat pentru persoanele care locuiesc la casa, cat si pentru cele care locuiesc intr-un apartament.

Set 10 becuri LED Star-Light

Set 10 becuri LED

Set 2 becuri economice Philips Economy Stick

Set 2 becuri economice

Durata de functionare a becurilor

Durata de functionare a becurilor trebuie sa fie un factor esential atunci cand alegi cele mai potrivite solutii de iluminat.

In ceea ce priveste durabilitatea, becurile cu incandescenta ocupa ultimul loc. Mai exact acestea au o durata de functionare intre 500 si 1500 de ore sau chiar mai putin. Becurile economice au un plus la capitolul durabilitate, mai exact pot rezista intre 5000 si 10000 de ore.

Nu in ultimul rand, pe primul loc se situeaza becurile LED care ajung sa functioneze peste 15000 de ore.

In functie de nevoile tale, dar si de bugetul tau, poti alege cel mai avantajos bec pentru tine. Solutia cea mai buna, facand o medie a avantajelor si dezavantajelor, sunt becurile economice.

In concluzie

Sursa de lumina este foare importanta intr-o locuinta. Bineinteles ca decizia finala este a ta. Trebuie sa stii ce alegere sa faci pentru confortul tau.

Daca vrei sa beneficiezi de o sursa de lumina de calitate, dar mai scumpa, atunci opteaza pentru becuri LED.

In schimb, daca vrei o solutie mai avantajoasa, atunci poti incerca becurile economice.

Investind in aceste becuri investesti in locuinta ta si in confortul tau. In plus, poti economisi bani pentru alte lucruri. Chiar daca sumele nu sunt foarte mari, crede-ma ca se aduna. Mai ales daca vorbim de mai multe becuri si pe o perioda mai lunga de timp.