Becuri LED vs becuri economice

Iti doresti sa economisesti mai mult? Nu stii cu ce anume sa incepi pentru a avea parte de mai mult bani pentru micile tale placeri? Stii ca poti face economie de bani cu becuri LED?

Ei bine, poti incepe prin a economisi consumul de energie electrica. Iluminarea din casa ta este esentiala, dar nu este cazul sa consumi mai mult decat ai nevoie.

Becurile LED au devenit tot mai accesibile si datorita promovarii de care s-au bucurat de-a lungul timpului. Mai mult, acestea au castigat teren in fata celor economice. In cele de mai jos vei descoperi care sunt diferentele intre becurile LED si becurile economice.

Becuri LED vs becuri economice

Un bec normal cu o putere de 60 W echivaleaza cu un bec cu LED de 9.5 W, respective unul economic de 15 W. Chiar daca un bec cu LED are avantajul consumului mai redus, pretul de eachizitie este mult mai mare. Mai exact un bec cu LED poate costa chiar si 40 de lei. Insa acest pret este dat de mai multi factori, inclusive producatorul.

In schimb, un bec economic este mai ieftin decat unul cu LED si mai scump decat unul clasic. In acest caz, acesta pare sa fie cel mai best-buy, considerand raportul pret/ calitate/ consum.

Becurile cu LED  sunt mult mai durabile fata de becurile economice.  Acestea din urma au o durata de viata de aproximativ 10.000 de ore, pe cand becurile cu LED au o durata de viata de 15.000 de ore.

Consumul mediu pe luna al unui bec cu LED este de 5.47 lei, comparativ cu cel economic care este de 8.64 lei. Acestea sunt costuri aproximative si s-a luat in calcul unilizarea becului pentru 4 ore pe zi, timp de o luna

Becurile cu LED sunt prietenoase cu mediul inconjurator deorece nu se supraincalzesc si nu conuma excesiv de multe resurse. Becurile economice pot emite radiatii ultraviolete in cazul in care stratul protector de interior al tuburilor este fisurat. Daca se intampla acest lucru, pot aparea arsuri pe piele in urma expunerii la lumina acestora.

Becurile cu LED sunt mult mai rezistente fata de cele economice la socuri, vibratii, umiditate sau alti factori externi. Ambele becuri au un cost minim de interinere si de inlocuire, fiind o solutie optima atat pentru persoanele care locuiesc la casa cat si pentru cele care locuiesc intr-un apartament.

Set 10 becuri LED Star-LightSet 2 becuri economice Philips Economy Stick
10 becuri LED – verifica pretul AICIbecuri economice – verifica pretul AICI

Durata de utilizare a becurilor

Durata de utilizare a becurilor trebuie sa fie un factor esential atunci cand alegi cele mai potrivite solutii de iluminat.

In ceea ce priveste durabilitatea, becurile cu incandescenta ocupa ultimul loc. Mai exact acestea au o durata de utilizare intre 500 si 1500 de ore sau chiar mai putin. Becurile economice au un plus la capitolul durabilitate, mai exact pot rezista intre 5000 si 10000 de ore.

Nu in ultimul rand, pe primul loc se situeaza becurile LED care ajung sa functioneze peste 15000 de ore. In functie de nevoile tale, dar si de bugetul tau, poti alege cel mai avantajos bec pentru tine. Solutia cea mai buna facand o medie a avantajelor si dezavantajelor sunt becurile economice.

In concluzie

Sursa de lumina este foare importanta intr-o locuinta. Bineinteles ca decizia finala este a ta. Trebuie sa stii ce alegere sa faci pentru confortul tau. Daca vrei sa beneficiezi de o sursa de lumina calitativa, dar mai scumpa, atunci opteaza pentru becuri LED.

In schimb, daca vrei o solutie mai avantajoasa, atunci poti apela la becurile economice.

Investind in aceste becuri investesti in locuinta ta si in confortul tau. In plus, poti economisi bani pentru alte lucruri. Chiar daca sumele nu sunt foarte mari, crede-ma ca se aduna. Mai ales daca vorbim de mai multe becuri si pe o perioda mai lunga de timp.