Vrei apă caldă la discreție? Un boiler electric poate fi răspunsul!

Boilerele electrice vă pot ajuta să obțineți apa caldă de care aveți nevoie pentru gătit, curățare sau baie – și vă pot ajuta să economisiți bani pe termen lung. Dar, înainte de a cumpăra unul, există câteva lucruri de luat în considerare.

Cum mă ajută un boiler electric?

Există mai multe tipuri de boilere, care îndeplinesc funcții diferite. Un boiler electric obișnuit are un rezervor care stochează apă caldă, care poate fi folosită pentru spălarea hainelor și curățarea vaselor. Cu toate acestea, un boiler electric este diferit de unul obișnuit deoarece încălzește apa folosind electricitate, mai degrabă decât gaz sau petrol. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să îl umpleți cu combustibil pentru a-l folosi. De asemenea, un boiler electric poate fi instalat oriunde în casă, deoarece nu este nevoie de țevi sau fire care să fie trase prin casă înainte de instalare.

Un boiler electric este, de asemenea, o soluție bună dacă aveți un sistem de gaz existent care este prea scump pentru a fi înlocuit sau dacă nu aveți deloc acces la gaz natural.

Ce fel de boiler electric ar trebui să cumpăr?

Există diferite tipuri de boilere electrice disponibile pe piață în prezent. Dacă doriți ceva simplu și accesibil, dar foarte eficient, atunci un model fără rezervor vi se va potrivi perfect; cu toate acestea, dacă doriți ceva mai fiabil, atunci optați mai degrabă pentru un model cu stocare. Cel mai bun lucru la modelele cu stocare este că nu necesită întreținere; cu toate acestea, sunt mai scumpe decât cele fără rezervor, așa că, dacă banii sunt puțini, atunci optați mai degrabă pentru unul dintre acestea!

Sunt, cum spuneam mai sus, mai multe tipuri diferite de boilere electrice disponibile pe piață în prezent.

In funcție de timpii de încălzire ai apei calde, avem: boilere instantanee – boilerele pornesc instantaneu atunci când sunt pornite; boilere cu stocare – boilerele păstrează apa caldă în rezervă pentru utilizare ulterioară; boilere fără rezervor – boilerele produc apă caldă în mod continuu, în funcție de necesități, fără a necesita spațiu de stocare; boilere combinate – boilerele combinate oferă atât opțiuni instantanee, cât și cu stocare pentru diverse nevoi, în cadrul unei singure unități.

În funcție de modul de instalare, pot fi:

  • boilere electrice verticale
  • boilere electrice orizontale

Probabil că v-ați gândit să vă luați un boiler electric. Dar de ce? Ce este atât de grozav la ele?

Ei bine, iată 6 motive pentru care ar trebui să vă luați unul:

  1. Sunt ușor de folosit! Poți controla cazanul cu o telecomandă, așa că nici măcar nu trebuie să urci în camera cazanului dacă nu vrei să o faci. De asemenea, îl poți seta astfel încât să se pornească și să se oprească singur la anumite ore – iar dacă programul tău se schimbă, este ușor să schimbi setarea.
  2. Sunt convenabile! Un boiler electric este întotdeauna pregătit pentru tine atunci când ai nevoie de apă caldă – nu trebuie să aștepți să se încălzească înainte de a o folosi, ca în cazul unui sistem de boiler tradițional!
  3. Sunt eficiente! Un boiler electric folosește ca sursă de combustibil electricitatea în loc de gaz sau petrol, ceea ce înseamnă că sunt mai ecologice decât alte tipuri de cazane (și, de asemenea, mai puțin costisitoare).
  4. Sunt sigure! Cazanele electrice au caracteristici de siguranță încorporate care le fac mai sigure decât alte tipuri de cazane, împiedicând declanșarea incendiilor în cazul în care ceva nu merge bine cu procesul de încălzire sau cu cablajul electric undeva pe parcurs (ceea ce s-ar putea întâmpla și cu alte tipuri de cazane).
  5. Sunt fiabile!

Unde se poate instala un boiler electric?

Un boiler electric poate fi instalat oriunde în casa sau în biroul dumneavoastră. Cel mai bine este să îl țineți lângă chiuvetă sau duș, dar îl puteți instala și sub un dulap sau într-un dulap.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unui boiler electric pentru casa sau biroul dvs., există multe considerente care trebuie luate în considerare înainte de a instala unul. De exemplu, dacă aveți o familie numeroasă și doriți să economisiți bani la factura de apă, un boiler electric poate fi o alegere bună pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă nu aveți mult spațiu în casă și aveți nevoie de ceva care să nu ocupe prea mult spațiu, atunci poate că aceasta nu este cea mai bună opțiune.

Un alt lucru de luat în considerare este dacă un boiler electric se va încadra sau nu în bugetul tău. Cazanele electrice costă de obicei între 300 și 800 de dolari, în funcție de mărimea și caracteristicile incluse în fiecare model disponibil astăzi pe piață, ca și al nostru!

Cel mai bun loc pentru a instala un cazan electric este în subsolul casei dumneavoastră.

Un subsol are o mulțime de avantaje atunci când vine vorba de instalarea unui boiler electric. Primul avantaj este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zgomotul produs de boiler. Un subsol este, în general, liniștit, așa că nu va exista niciun zgomot de la cazan, cu excepția cazului în care cineva îl pornește.

Un alt avantaj al instalării unui boiler electric în subsolul casei dvs. este că va ajuta la încălzirea mai eficientă a locuinței. Deoarece poate fi instalat în subteran, există mai puține obstacole între cazan și încăperile pe care doriți să le încălziți, astfel încât căldura se va deplasa mai repede prin țevi și va ajunge în acele încăperi.

În cele din urmă, instalarea unui boiler electric în subsolul casei dvs. vă poate ajuta să vă asigurați că nimeni nu îl atinge neintenționat. Dacă cineva îl atinge fără să-și dea seama ce face, va simți imediat durerea, deoarece nu poartă mănuși sau alte mijloace de protecție împotriva arsurilor cauzate de atingerea unor suprafețe fierbinți, cum ar fi țevile metalice sau plăcile metalice conectate la electricitate (care produc căldură).

De principiu un boiler electric poate fi instalat în orice loc cu o sursă de apă, cum ar fi casa dumneavoastră. Dacă aveți un boiler electric, acesta trebuie conectat la o priză electrică, dar poate fi folosit și în aer liber, dacă vremea este suficient de rece.

Instalarea cazanului nu este complicată și nu necesită ajutor profesionist. Trebuie doar să conectați cazanul la sursa de apă și să instalați o țeavă de scurgere.