Chef de redecorare? Iata cateva trucuri

Vrei o redecorare rapida cu cost minim si putine batai de cap? Iata cateva sfaturi de ajutor pentru o imbunatatire vizibila a spatiului de locuit.

Mentinerea unui ambient cald in locuinta este un aspect ce influenteaza starea psihica a rezidentilor. Locuinta chiar si cea amenajata genial, poate deveni la un moment dat plictisitoare, fapt ce se observa in starea generala a locatarilor.

Din fericire, exista numeroase trucuri ce pot fi folosite in vederea modificarii aspectului general al incaperilor, iar astfel de artificii pot fi realizate cu costuri minime. Iata cateva masuri ce pot fi luate in vederea imbunatatirii esteticii locuintei.

Vrei o schimbare in locuinta ta si nu stii pe ce sa te axezi?

Iata cateva idei simple dar deosebit de eficiente:

 • fa loc tablourilor in viata ta
 • ramele
 • invioreaza
 • si incalzesc atmosfera
 • un perete decorativ este exact ce lipseste livingului tau
 • o piesa de mobilier personalizata
 • adauga un corp de iluminat potrivit stilului si preferintei tale
 • alege o husa noua pentru canapeaua ta
 • perdelele si draperiile pot schimba orice incapere
 • rearanjeaza mobilierul
 • nu lasa la o parte pernele decorative
 • plantele aduc un aer proaspat

Si iata cum, cu un efort mic, poti face schimbari mari in oricare dintre camerele locuintei tale! Daca si tu simti nevoia unei redecorari rapide, nu mai sta pe ganduri, ia atitudine.

Foloseste-te de cuverturi de pat si veioze pentru un dormitor vesel, bine organizat

Dormitorul este spatiul pe care ti-l doresti organizat, pentru a beneficia de odihna si relaxare. Daca iti pare ca atmosfera a devenit monotona, foloseste-te de cuverturi de pat pentru a modifica vibe-ul din aceasta incapere.

Culorile pastel si neutre sunt versatile, insa uneori si acestea pot deveni plictisitoare, in special in anotimpurile reci. Alege cuverturi de pat in culori vii pentru a furniza un strop de energie acestei incaperi. Cele decorate cu fel de fel de imprimeuri sunt la fel de dinamice si expresive. Sunt accesibile si iti permit sa faci modificari de efect care se vad cu usurinta.

Pentru un iluminat distins in dormitor te poti folosi de veioze. Aceste corpuri de iluminat sunt variate, pot produce lumina difuza creand un ambient intim perfect pentru odihna sau poti opta pentru veioze cu becuri industriale ce asigura un aer tineresc.

Huse pentru canapele si perne decorative – elemente cheie pentru un living vesel

In cazul livingului iti doresti o atmosfera calda, relaxanta perfecta pentru socializare. Aici, canapelele sunt piese centrale in jurul carora se desfasoara activitatile familiale. Nu trebuie sa inlocuiesti canapeaua daca ti se pare ca aceasta a devenit banala.

Poti opta pentru huse pentru canapele si vei vedea ca efectul wow va fi apreciat de toti membrii familiei. Husele pentru canapele ofera totdata protectie impotriva uzurii excesive. In magazinele de specialitate exista o varietate mare de huse pentru canapele astfel ca selectarea variantei potrivite este o sarcina chiar placuta.

Poti alege huse cu detasare rapida ce se monteaza si demonteaza facil, variante impermeabile sau huse in culori diverse pentru a aduce energie in incapere. Acestea impreuna cu pernele decorative pot fi pata de culoare in living sau dimpotriva elemente ce aduc echilibru vizual.

Plante in ghiveci – pentru bucatarii calde si primitoare

Bucataria trebuie sa fie bine organizata, in vederea realizarii facile a tuturor activitatilor specifice. Aspectul acestei incaperi este impersonal, nu si daca aduci putina energie cu ajutorul plantelor decorative.

Pot monta un ghiveci cu plante verzi pe masa, pe polita suspendata sau chiar pe blatul de lucru. Alege plante suculente, acestea se ingrijesc usor, fara bataie de cap si asigura un aer cald in bucatarie. O solutie la fel de eficienta este si integrarea de licheni stabilizati in boluri transparente. Aceste decoratiuni nu sunt doar de efect si facil de ingrijit.