Alternativa neasteptata la creditele de refinantare

Cand esti interesat de o refinantare a creditului pe care il platesti in prezent, este recomandat sa acorzi acum o mai mare atentie asupra costurilor totale ale creditului, nu din alt motiv, ci pentru ca scopul refinantarii este acela de a plati mai putin bani pentru acelasi “serviciu” de care beneficiezi, acela de a primi bani imprumut si de a-i rambursa inapoi intr-o anumita perioada, cu costurile aferente.

De cand cu goana refinantarilor, foarte multe oferte prezentate de catre instituiile financiare contin cel putin una din sintagmele “ Iti reducem rata cu pana la 50%” sau “Economiseste 30% din valoarea ratelor lunare.” Intr-adevar, exista cazuri cand, gratie unui credit de refinantare, clientii au beneficiat de o reducere a ratelor cu 40%-50% fata de cat aveau obligatia sa plateasca lunar.

In cele mai multe cazuri insa, ajunsi in fata ofiterului de credite de la banca care ofera posibilitatea “reducerii ratelor lunare la jumatate”, constata ca, ori economia la rate este nesemnificativa, ori reducerea la jumatate este posibila, insa doar cu conditia unor compromisuri, ca de exemplu prelungirea perioadei de creditare la maxim cat permite varsta clientului sau caracteristicile produsului de creditare.

Refinantarea creditelor

Atunci cand aveti mai multe credite iar ratele devin o povara, aveti posibilitatea sa cumulati toate aceste rate in una singura prim cumularea creditelor. In situatia in care valoarea creditelor aflate in sold depaseste suma de 20.000 EUR, refinantarea este posibila doar in varianta unui credit pentru nevoi personale cu garantie imobiliara (ipoteca).

Pentru solicitarile de credit primite in anumite perioade, puteti beneficia de o dobanda promotionala de 12,61% an.

Toate tipurile de credite pot fi refinantate, de la cele ipotecare, pana la leasing-uri si inclusiv cardurile de cumparaturi si descoperirile de salariu.

Modalitati alternative de refinantare

Daca in prima parte a acestui material am analizat modalitatile prin care un credit bancar se refinanta prin intermediul altuo credit bancar, exista o alternativa foarte interesanta si foarte rar intalnita in sfaturile consultantilor financiari: imprumuturile prin intermediul Caselor de Ajutor Reciproc.

Poate un C.A.R. sa refinanteze un credit bancar, direct? Nu. Atunci de ce ii pomenim? Pentru ca, este adevarat – cu un efort suplimentar, prin inscrierea intr-o asemenea Casa si cotizarea o perioada de timp data (minim 6 luni – de preferat 1 an), se deschide calea unor imprumuturi extrem de avantajoase – la dobanzi mult mai favorabile decat cele bancare.

Am apelat la expertii de la FiondPro – consultanti financiari independenti experimentati, si am cules o sumedenie de date super interesante din articolul “CAR imprumut rapid”. Astfel, aflam ca, inscriindu-va intr-un CAR, achitand acea cotizatie – care sunt banii vostri de fond, va apartin, puteti sa ii retrageti cand iesiti din asociatie, beneficiati de asemenea de o serie de avantaje si oportunitati – inclusiv credit foarte ieftin.

Va intrebati – daca deja aveti o rata mare, de ce sa platiti si cotizatiile la un CAR? Simplu – rata mare e oricum mare, si mai aveti de plata ani si ani la ea. Daca v-ati incadra in conditiile necesare bancii pentru a aproba refinantarea, probabil ar fi cel mai simplu sa procedati astfel. Dar daca nu? Daca banca nu va poate acorda aceasta refinantare, atunci o idee foarte buna este sa faceti un efort timp de 6-12 luni, si apoi sa obtineti de acolo un credit cu care sa achitati din datoria actuala bancara. Sigur veti iesi in castig serios daca va intindeti analizele pe cel putin 3 ani inainte.

Cuvant de final

Consultantii FondPro – ale caror materiale au stat la baza acestui articol, sunt cei mai competenti sa analizeze situatia fiecarui client in parte, pentru a recomanda obiectiv cele mai bune solutii de refinantare. Din zecile de produse de consolidare a datoriilor, ei te vom ajuta sa identifici varianta prin care vei putea economisi cei mai multi bani, si sa diminuezi astfel si costurile necesare refinantarii.

Nu uita, printr-o refinantare avantajoasa poti economisi sute de euro lunar la plata ratelor. De ce sa platesti dublu unei banci cand altele sunt dispuse sa iti ceara doar jumatate?