Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele pot fi surse importante de a castiga bani daca stii cateva detalii despre ele. Dina cest motiv, in acest articol vreau sa-ti dau cateva detalii despre ce sunt criptomonedele.

Pentru a profita de potentialul acestora trebuie sa ai si un oarecare fler in a alege criptomoneda potrivita. Flerul trebuie sustinut de cunoasterea amanuntita a domeniului si de urmarirea constanta a fiecarei criptomonede in care investesti.

Daca esti interesat sa afli ce sunt criptomonedele, cine le-a inventat, care sunt cele mai importante si cum poti castiga bani cu ele, ai ajuns in locul potrivit. Spor la citit!

Ce sunt criptomonedele?

Afla din articol ce sunt criptomonedele

Criptomodenele sunt monede vituale sau digitale care au o valoare intriseca. Nu sunt palpabile si nu se afla sub controlul vreunei autoritati statale sau al vreunui stat.

Cu toate acestea, sunt perfect legale. Poti face plati cu ele si le poti converti intr-o valuta clasica. Mai mult decat atat, poti chiar si paria la casele de pariuri sportive online sau sa le folosesti intr-un casino online.

Criptomonedele au la baza criptografia, fiind astfel dificil de contrafacut.

Nefiind emise de nici o autoritate statala, nu sunt supuse devalorizarii sau aprecierii ca urmarea a vreunui eveniment dintr-o tara anume, asa cum sunt expusele valutele obisnuite.

Spre exemplu, Leul este moneda oficiala a Romaniei. Crizele politice din tara pot duce oricand la devalorizarea Leului.

Nu este si cazul criptomonedelor, deoarece ele nu sunt "legate" de nici un stat. Ele se pot devaloriza sau aprecia din cu totul alte motive.

Cine a inventat prima criptomoneda?

Cine a inventat prima criptomoneda?

Prima criptomoneda a fost Bitcoin si a ramas pana in momentul de fata una dintre cele mai cunoscute.

Aceasta a fost inventata in 2009 de o persoana sau entitate cunoscuta sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Se pare ca nimeni nu stie cu adevarat cate persoane se afla sub acest pseudonim si care e numele lor real. Nimeni nu a revendicat pana acum aceasta inovatie care devine din ce in ce mai apreciata si mai folosita.

Companii precum Facebook (numele criptomonedei este Libra) si chiar si unele state isi doresc sa isi faca propria moneda virtuala.

Cele mai cunoscute criptomonede

Cele mai cunoscute criptomonede

Bitcoin (BTC) ramane in continuare cea mai cunoscuta criptomoneda avand in vedere ca detine aproximativ jumatate din valoarea estimata a pietei.

Cu toate acestea, incepe sa aiba din ce in ce mai multe criptomonede concurente. O parte din ele castiga teren in fiecare zi. Printre acestea se numara si:

  • Etherum (ETH)
  • Monero (XMR)
  • Litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)

Facebook vrea sa isi faca propria moneda virtuala care se va numi Libra. Desi data de lansare a tot fost amanata, se pare ca aceasta va aparea in 2021.

Daca ai aflat ce sunt criptomonedele si te-ai hotarat sa le cumperi, trebuie sa stii ca exista numeroase mijloace prin care poti face asta.

Una dintre cele mai comode si mai de incredere, daca esti o persoana precauta, este Revolut.

E posibil sa ai deja Revolut sau sa ai prieteni care folosesc aceasta aplicatie, astfel incat o poti considera de incredere. Cu atat mai mult cu cat sediul companiei este in Marea Britanie.

Aplicatia Revolut, pe langa faptul ca te scapa de o gramada de comisioane bancare, iti permite sa cumperi cateva dintre cele mai cunoscute criptomonede: Bitcoin, Ehterum, Bitcoin Cash si Ripple.

Pentru a tranzactiona criptomonede si altele decat cele enumerate mai sus, poti folosi platforme precum Etoro. Este cea mai cunoscuta platforma de BTC exchange.

Alte platforme cunoscute prin intermediul carora poti tranzactiona / cumpara criptomonede sunt IqOption, CEX, Coinmama sau LakeBTC.

Cum poti castiga bani cu criptomonede?

Cum poti castiga bani cu criptomonede?

Nu e suficient doar sa stii ce sunt criptomonedele daca vrei sa faci bani cu ele. Trebuie sa ai si o anumita strategie bazata pe cateva lucruri concrete. Te poti folosi de urmatoarele sfaturi pentru a iti face propriul plan de a castiga bani cu criptomonedele.

Alege-ti cu atentie platforma pe care vrei sa tranzactionezi. Platformele enumerate mai sus sunt printre cele mai de incredere. Poti folosi, desigur, mai multe platforme in acelasi timp, insa acest lucru presupune sa aloci si un timp mai mare acestei activitati.

Alege-ti cu grija criptomonedele in care investesti. Informeaza-te despre cele mai importante dintre acestea si investeste in cele in care crezi ca se vor aprecia cel mai mult in viitorul apropiat.

De regula, au tendinta sa se aprecieze criptomonedele cu o notorietate buna. Insa mult mai importanta decat notorietatea este tehnologia din spatele lor. Daca au in spate o tehnologie revolutionara, sansele ca ele sa se aprecieze rapid sunt mari.

Retrage-te la timp din investitiile nerantabile. In ceea ce priveste tranzactioarea, criptomonedele nu sunt foarte diferite de valutele obisnuite. Pot avea o crestere constanta o perioada lunga de timp dupa care se pot devaloriza foarte rapid.

Daca observi un astfel de "picaj" la una dintre criptomonedele in care ai investit, renunta la investitie si incearca cu alta moneda virtuala. Nu astepta in speranta ca valoarea criptomonedei va creste din nou.

Fii atent la zvonurile si la stirile despre criptomonede. Un simplu zvon ca o anumita criptomoneda nu este sigura o poate devaloriza rapid si considerabil.

Daca in cele din urma te-ai decis sa investesti in criptomonede, nu uita ca ai sanse la fel de mari de a iesi in castig sau de a iesi in pierdere. In rest, bafta!