Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele pot fi surse importante de a castiga bani daca stii cateva detalii despre ele. Insa trebuie sa ai si un oarecare fler in a alege criptomoneda potrivita. Flerul trebuie sustinut de cunoasterea amanuntita a domeniului si de urmarirea constanta a fiecarei criptomonede in care investesti. Dar tu stii ce sunt criptomonedele?

Daca esti interesat sa afli ce sunt criptomonedele, cine le-a inventat, care sunt cele mai importante si cum poti castiga bani cu ele, ai ajuns in locul potrivit.

Ce sunt criptomonedele

Criptomodenele sunt monede vituale sau digitale care au o valoare intriseca. Nu sunt palpabile si nu se afla sub controlul vreunei autoritati statale sau vreunui stat.

Cu toate acestea, sunt perfect legale. Poti face plati cu ele si le poti converti intr-o valuta clasica.

Criptomonedele au la baza criptografia, fiind astfel dificil de contrafacut.

Nefiind emise de nici o autoritate statala, nu sunt supuse devalorizarii sau aprecierii ca urmarea a vreunui eveniment dintr-o tara anume, asa cum sunt expusele valutele obisnuite.

Spre exemplu, Leul este moneda oficiala a Romaniei. Crizele politice din tara pot duce oricand la devalorizarea Leului.

Nu este si cazul criptomonedelor, deoarece ele nu sunt legate de nici un stat. Ele se pot devaloriza sau aprecia din cu totul alte motive.

Cine a inventat prima criptomoneda

Cine a inventat prima criptomoneda

Prima criptomoneda a fost Bitcoin si a ramas pana in momentul de fata una dintre cele mai cunoscute. Aceasta a fost inventata in 2009 de o persoana sau entitate cunoscuta sub pseudonimul Satoshi Nakamoto.

Se pare ca nimeni nu stie cu adevarat cate persoane se afla sub acest pseudonim si care e numele lor real. Nimeni nu a revendicat pana acum aceasta inovatie care devine din ce in ce mai apreciata si mai folosita.

Companii precum Facebook si chiar si unele state isi doresc sa isi faca propria moneda virtuala.

Care sunt cele mai cunoscute criptomonele

Bitcoin (BTC) ramane in continuare cea mai cunoscuta criptomoneda avand in vedere ca detine aproximativ jumatate din valoarea estimata a pietei. Cu toate acestea incepe sa aiba din ce in ce mai multe criptomonede concurente. O parte din ele castiga teren in fiecare zi.

Alte criptomonede foarte cunoscute sunt:

  • Etherum (ETH)
  • Monero (XMR)
  • Litecoin (LTC)
  • Ripple (XRP)

Facebook vrea sa isi faca propria moneda virtuala care se va numi Libra.

Daca ai aflat ce sunt criptomonedele si te-ai hotarat sa le cumperi, trebuie sa stii ca exista numeroase mijloace prin care poti face asta.

Una dintre cele mai comode si mai de incredere, daca esti o persoana sceptica, este Revolut.

E posibil sa ai deja Revolut sau sa ai prieteni care folosesc aceasta aplicatie, astfel incat o poti considera de incredere. Cu atat mai mult cu cat sediul companiei este in Uniunea Europeana. Aplicatia, pe langa faptul ca te scapa de o gramada de comisioane bancare, iti permite sa cumperi cateva dintre cele mai cunoscute criptomonede: Bitcoin, Ehterum, Bitcoin Cash si Ripple.

Pentru a tranzactiona criptomonede si altele decat cele enumerate mai sus, poti folosi platforme precum Etoro. Este cea mai cunoscuta platforma de BTC exchange.

Alte platforme cunoscute prin intermediul carora poti tranzactiona/ cumpara criptomonede sunt IqOption, CEX, Coinmama sau LakeBTC.

Cum poti castiga bani cu criptomonede

Cum poti castiga bani cu criptomonedele

Nu e suficient doar sa stii ce sunt criptomonedele daca vrei sa faci bani cu ele. Trebuie sa ai si o anumita strategie bazata pe cateva lucruri concrete. Te poti folosi de urmatoarele sfaturi pentru a iti face propriul plan de a castiga bani cu criptomonedele.

Alege-ti cu atentie platforma pe care vrei sa tranzactionezi criptomonedele. Platformele enumerate mai sus sunt printre cele mai de incredere. Poti folosi, desigur, mai multe platforme in acelasi timp, insa acest lucru presupune sa aloci si un timp mai mare acestei activitati.

Alege-ti cu grija criptomonedele in care investesti. Informeaza-te despre cele mai importante dintre acestea si investeste in cele in care crezi ca se vor aprecia cel mai mult in viitorul apropiat.

De regula, au tendinta sa se aprecieze criptomonedele cu o notorietate buna. Insa mult mai importanta decat notorietatea este tehnologia din spatele lor. Daca au in spate o tehnologie revolutionara, sansele ca ele sa se aprecieze rapid sunt mari.

Retrage-te la timp din investitiile nerantabile. In ceea ce priveste tranzactioarea, criptomonedele nu sunt foarte diferite de valutele obisnuite. Pot avea o crestere constanta o perioada lunga de timp dupa care pot pica brusc.

Daca observi un astfel de picaj la una dintre criptomonedele in care ai investit, renunta la criptomoneda respectiva si investeste in alta.

Fii atent la zvonurile si la stirile despre criptomonede. Un simplu zvon ca o anumita criptomoneda nu este sigura o poate devaloriza rapid si considerabil. Aici poti pierde sau poti castiga daca stii sigur ca e vorba doar de un zvon. Daca nu e adevarat si tu stii asta, o poti cumpara la cel mai mic pret si apoi o poti vinde cand se apreciaza.

Daca in cele din urma te-ai decis sa investesti in criptomonede, nu uita ca ai sanse la fel de mari de a iesi in castig sau de a iesi in pierdere. In rest, bafta!