Cum sa faci cumparaturi online cu cardul

Cred ca tuturor ne place sa facem cumparaturi online. Desi exista mai multe modalitati de plata, cea mai sigura si de viitor este cu cardul. Insa tu stii cum sa faci cumparaturi online cu cardul bancar?

Daca la noi in tara putem spune ca poti plati si la livrarea produselor, atunci cand vorbim de magazine internationale, acest lucru nu este posibil. Trebuie neaparat sa faci plata ca produsele sa-ti fie livrate.

In Romania inca suntem departe de restul tarilor din vest cand vine vorba de plati cu cardul. Cu atat mai mult cand vorbim de online. Cel mai mare impediment in acest proces este frica. Ne este frica sa nu ne fure banii

Dar pe langa asta mai e si necunoasterea. Ca si cum la o plata cu cardul ti-ar trebui ceva diploma speciala. Desigur, este o gluma, iar realizarea platilor cu cardul se face extrem de simplu.

Ce este cardul bancar?

Ce este cardul bancar?

Cardul este un instrument de plata. Exact cum sunt si banii.

Diferenta pe care trebuie sa o cunosti neaparat este ca acesta este netransmisibil.

Din motive de siguranta, nu poti imprumuta cardul altor persoane. Nici macar sotiei 🙂 . Acesta contine date de identificare ale proprietarului si elemente de securitate.

Acuma...in cazul in care esti amenintat constant de sotie si anumite drepturi iti sunt luate, atunci poti face un mic sacrificiu si sa-l inmanezi sefului cu gestionarea banilor. 🙂

Pe orice card o sa gasim urmatoarele informatii:

  • numele si prenumele titularului
  • numarul cardului. Pe unele carduri numarul se afla pe spate
  • data expirarii
  • cine a emis cardul (eventual logo sau/si nume)
  • banda magnetica
  • numarul CVC2 sau CVV2 (card validation code/value)

Cum sa faci cumparaturi online cu cardul

Cumparaturi online cu cardul

Daca nu ai mai folosit pana acum cardul pentru o plata online, da-mi voie sa iti spun cum poti sa faci acest lucru.

Desigur, primul pas ca sa faci cumparaturi online cu cardul este sa gasesti un magazin care accepta astfel de plati. Dupa ce ai adugat in cos ce doresti sa cumperi, alege plata cu cardul.

O sa vezi ca o sa fii transferat catre un procesator de plati. Atentie mare! In bara de adresa, acolo unde scrii www, trebuie sa o iconita cu un mic lacat inchis.

Asta inseamna ca operatiunea de plata este securizata. Daca nu ai lacatul, paraseste site-ul si anuleaza cumparaturile.

Urmatorul pas este sa introduci informatiile cerute. Numarul de card, numele, data de expirare si codul CVC2 / CVV2. Acesta din urma nu este PIN-ul. Este acel cod format din 3 cifre de pe spatele cardului.

Dupa ce ai apasat butonul Plateste, fie plata se realizeaza instant, fie va trebui sa mai treci un pas de securitate. In general, in functie de banca, o sa primesti un SMS cu un cod pe care trebuie sa-l introduci. Doar dupa ce-l introduci plata s-a realizat cu succes.

E important de stiut ca dupa ce ai facut o plata cu cardul, suma respectiva ramane blocata in contul tau. Nu o poti folosi, insa nu a ajuns inca nici la comerciant.

Totusi, el primeste confirmarea de plata si poate continua cu pregatirea bunului sau serviciului pe care l-ai cumparat.

Cat de sigure sunt tranzactiile online?

Cat de sigure sunt tranzactiile online?

Cat de sigure sunt tranzactiile online? Acel sistem prin care primeste un SMS cu un cod de validare a platii se numeste 3D Secure. Este foarte important sa ti-l activezi. Desigur, daca nu-l ai activ asta nu inseamna ca nu poti sa platesti. Insa este mult mai sigur daca-l ai activat.

Toti comerciantii care sunt inscrisi in sistemul 3D Secure vor afisa Verified by Visa sau MasterCard Secure Code. Iti recomand sa cumperi produse / servicii doar de la stfel de magazine.

Cat despre siguranta tranzactiilor online, eu personal nu am avut niciodata probleme. Nu mi-au disparut bani de pe card. Nu mi-a fost clonat card. Absolut nimic!

Conteaza sa cumperi de la comercianti cunoscuti si sa ai grija la acel lacat de care ti-am spus anterior. In plus, un antivirus care sa te protejeze si cand navigezi pe internet este foarte indicat.

Daca respecti toate aceste recomandari, nu cred ca o sa ai probleme vreodata. Oricum, in cazul in care suspectezi ceva, trebuie sa anunti imediat banca emitenta a cardului. In acest fel o sa eviti posibilele fraude si clonari de carduri.

Nu in ultimul rand, chiar iti recomand sa platesti cu cardul. Fie ca o faci online sau in supermarket-uri, nu trebuie sa-ti faci griji. Platile cu cardul sunt extrem de sigure, dar trebuie sa fii si tu putin atent la unele detalii.