De ce sa alegi o combina frigorifica din clasa A++

Alege sa-ti cumperi o combina frigorifica dintr-o clasa energetica superioara, precum A++ sau A+++. In acest fel vei face economii importante la energia electrica!

Consumul poate sa ajunga chiar la jumatate in comparatie cu un aparat din clasa energetica B, dupa cum mentioneaza chiar si ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie) in documentul Masuri de eficienta energetica in sectorul rezidential.

Combina frigorifica detine 20% din ponderea cosumatorilor aparatelor electrocasnice din consumul total al unei gospodarii. Din acest motiv, trebuie sa punem accent pe clasa energetica atunci cand vrem sa ne schimbam vechea combina frigorifica.

De ce sa-ti schimbi vechiul frigider?

De ce sa-ti schimbi vechiul frigider?

Cred ca foarte putine persoane mai folosesc un frigider. Cei mai multi dintre noi alegem varianta 2 in 1, adica combina frigorifica.

Asa ca fie ca ai un frigider vechi, sau o combina frigorifica, e timpul sa faci niste schimbari.

Stiu ca achizitionarea unui astfel de produs presupune un mic sacrificiu financiar, insa poti sa consider acest lucru ca pe-o investitie.

Platesti acum o suma de bani, dar ii recuperezi destul de rapid, pentru ca energia electrica nu este tocmai ieftina. In plus, sa nu mai vorbim de noile thenologii care au aparut intre timp.

Prin urmare, pe langa costul energiei electrice, ar mai trebui sa iei in considerare si faptul ca mancarea se va pastra mai mult timp si va fi mai gustoasa.

Ca un exemplu, un frigider vechi de 10 ani are un consum de energie de aproximativ 560 kWh/an. Daca e sa comparam cu unul nou si sa facem o medie, un frigider din clasa A+ va avea un consum de numai 255 kWh/an.

Lucrurile se schimba in bine si mai mult daca alegem o combina frigorifica din clasa A+++. De ce? Pentru ca acestea au un consum de sub 190 kWh/an.

Combina frigorifica Beko Neofrost Dual Cooling RCNA406E60XBN

Beko Neofrost Dual Cooling

Consum de energie: 188 kWh/an

Combina frigorifica Samsung RB38T602CSAEF

Samsung RB38T602CSA/EF

Consum de energie: 180 kWh/an

De ce sa alegi o combina frigorifica A++

De ce sa alegi o combina frigorifica A++

Din pacate, comparativ cu alte tari din Europa de Est, noi ne numaram printre tarile cu cea mai scazuta rata de inlocuire a marilor consumatori casnici.

In tarile mai dezvoltate, rata medie de inlocuire depaseste durata de viata a aparatului electrocasnic. Un lucru pozitiv deoarece creste piata produselor noi cu eficienta energetica ridicata. Ca sa nu mai vorbim si de noi locuri de munca.

Revenind la subiectul nostru de ce sa alegi o combina frigorifica din clasa A++, cel mai elocvent exemplu este ca un frigider vechi are un consum cu pana la 85% mai mare decat unul cu clasa energetica A++.

Prin urmare, designul si facilitatile acestui aparat trebuie lasate pe planul secund, asta daca doresti sa faci economii importante de bani in fiecare luna.

Costurile de achizitie ale unui aparat electrocasnic nou sunt recuperate prin reducerea costului electricitatii. De exemplu, consumurile energetice ale aparatelor frigorifice vechi sunt cu 35 - 85% mai mari, comparativ cu consumul aparatelor din clasa A++.

Pretul unei combine frigorifice din clasa A++ porneste in general de la aproximativ 1500 Lei, spre deosebire de una din clasa A care se vinde cu aproximativ 1100 Lei. 

Evident, investitia intr-un aparat de clasa A poate sa fie o mutara foarte neinspirata si cu siguranta v-a trebui sa-l schimbi peste doar cativa ani. 

Diferenta de pret dintre cele doua se amortiziaza in intr-un timp oarecum scurt, in plus, esti mult mai "prieten"cu mediul inconjurator.